ДС наставља борбу за демократију у Србији

- A +
Председник Демократске странке Драган Ђилас, са сарадницима, у обраћању медијима у седишту Изборног штаба ДС (Фото сервис ДС) Београд, 16. марта 2014.

Председник Демократске странке Драган Ђилас изјавио је да ће Демократска странка наставити борбу за демократију у Србији за коју се борила од свог оснивања, као и да ће у наредном периоду ДС око себе окупити грађанску Србију.

Он је честитао Српској напредној страници (СНС) победу и поручио да ће Демократска странка у републичком парламенту бити најјача опозиција.

Председник ДС је захвалио грађанима који су имали "храбрости да гласају за једину опозициону странку".

Драган Ђилас није желео да анализира, како је рекао, све оно што се дешавало у периоду кампање, јер "за то сада није ни време ни место", али да ће доћи време "када ћемо морати сви да се погледамо у огледало и видимо шта је ко радио и како се понашао".

Председник Демократске странке Драган Ђилас у обраћању медијима у седишту Изборног штаба ДС (Фото сервис ДС) "Желим грађанима да СНС заиста оствари обећања која је дала грађанима и да Србија изгледа онако како они (СНС) славодобитно данас причају", рекао је Ђилас у седишту ДС.

Он је, међутим, изнео уверење "да, нажалост Србије, уз владу која ће бити формирана, ништа неће бити онако како они обећавају".

То ће, међутим, додао је председник Демократске странке, показати време.

"Један од разлога за овакве резултате је и разједињеност опозиције и посао Демократске странке је да у наредном периоду учини све да око себе окупи грађанску Србију", додао је Ђилас.

Ђилас је грађанима обећао да ће се ДС од сутра борити за демократију у Србији за коју се борила свих претходних 20 и више година, те да ће бити најјача опозициона странка у парламенту која ће, како је рекао, оштро критиковати све оно што "Србију води ка ономе на шта смо упозоравали".

Генерално, Ђилас је рекао да није задовољан резултатом, посебо не у Београду где је, према његовим проценама, ДС освојила 16 одсто гласова.

"Нисам задовољан и разочаран сам резултатом у Београду. То значи да је један део Београђана остао код куће и да није изашао на изборе", рекао је Ђилас, додавши да резултати ових избора представљају јасно исказану вољу грађана.

(Према вести агенције Танјуг)

Друштвене мреже

Импресум

Званична интернет презентација листе
"Са Демократском странком за демократску Србију"
www.izbori2014.ds.org.rs

Контакт

Изборни штаб
Крунска 69, 11000 Београд, Србија
Тел. +381 (0)11 3443-003
Факс +381 (0)11 2444-864
info@ds.org.rs
www.izbori2014.ds.org.rs