ЖИВОТ НА 1. МЕСТУ.

Шутановац за Српски телеграф: ДС је била и остаје стуб промена

- A +
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива) Београд, 9. августа 2017.

Интервју Драгана Шутановца за Српски телеграф

Да ли је тачно да на рачунима поседујете чак 300.000 евра и како сте зарадили толики новац? Поред тога помиње се још неколико рачуна на којима имате уштеђевину.

- Те информације о финансијском стању моје породице су потпуна неистина! Фабрикују се лажи у истим оним медијима у којима је конструисана "афера пашњак", а која је као што видите сада и правоснажно пала на суду.

Имајући у виду да од самог почетка бављења политиком све финансије уредно пријављујем, апсолутно подржавам и заговарам усвајање Закона о пореклу имовине политичара. Сигуран сам да би такав Закон подржали посланици Демократске странке.

У медијима су објављени текстови у којима се тврди да Ви и Ваша супруга имате скупоцене слике, накит... Пише и да имате оружје. Да ли је то тачно и шта од оружја имате?

- За мене је гоблен моје мајке најскупоценија ствар, тако да не знам одакле вам класификација “скупоцене”. Као што и велики број породица поседује уметничке слике на зидовима или наслеђени накит, тако и моја породица. Међутим, што се оружја тиче, мораћу да вас разочарам, реч је о оружју које сам добио на поклон као министар одбране и које је уредно пријављено. Хтео сам апсолутно све да пријавим, како неко сутра не би рекао да нешто нисам пријавио. Оптужују ме јер поштујем закон. Просто невероватно!

Најавили сте излазак на улице од септембра. Да ли планирате демонстрације које би, попут 5. октобра могле да доведу до промене власти?

- Било је довољно да у кратком временском периоду добијем похвале о свом министарском мандату од председника војног синдиката, ослобађајућу пресуду апелационог суда, и да након тога најавимо да Демократска странка спрема велику турнеју по Србији и да се опет активира медијска машинерија и организује велика хајка. Јавили су ми добронамерни људи да ће врло брзо кренути напади на мене и Демократску странку. Могу да ми прете и хапшењем, али ме то неће спречити да позовем грађане на улицу, јер је то једино место на коме можемо да разговарамо.

Кога из опозиције видите као подршку на тим протестима?

- Сви који су сагласни са политиком Демократске странке су као и увек до сада добродошли да разговарају са нама.

Да ли је реално да опозиција на изборе за градоначелника изађе у једној колони?

- Не бавимо се колонама. Уместо тога, у овом тренутку разрађујемо озбиљне планове за одговорно вођење града.

Ко би био на челу те (тих) колоне?

- Нама није важно ко ће бити на челу, али оно што нам је важно је да понудимо најбољи тим за Београд који ће га поново покренути и вратити у Свет!

Да ли сте одлучили ко ће бити ваш кандидат за градоначелника?

- Разговараћемо наравно и о томе, али верујемо да је много важније од питања „ко ће са ким“, питање „ко ће с' чим“, то јест ко ће и каква решења да понуди за проблеме грађана.

Истраживања говоре да сте испод цензуса. Шта кажу ваши подаци, какав је тренутни рејтинг ДС?

- ДС има континуирани раст и не осврћемо се на неозбиљна истраживања пласирана у медијима, већ инстистирамо на политици и раду на терену. Чињеница да се власт и даље неуморно бави ДС-ом, са мном лично, али и Сашом Јанковићем, говори и иде у прилог тези да се нас највише и плаше. У страху, вођени удбашким методама, прибегавају медијској сатанизацији. Што смо јачи он и ми, то је боље за Србију. Нико нема дилему да је ДС увек била стуб промена и да ће тако бити и убудуће.

(Извор: Српски телеграф)

Повезане вести

Председник ресорног Одбора за безбедност, одбрану и ванредне ситуације Демократске странке, генерал у пензији Срето Малиновић

Срето Малиновић: Непријатно сам изненађен одлуком ПСГ

Београд, 17. августа 2017.Председник ресорног Одбора за безбедност, одбрану и ванредне ситуације Демократске странке, генерал у пензији Срето Малиновић: ...
Председник ресорног Одбора за безбедност, одбрану и ванредне ситуације Демократске странке, генерал у пензији Срето Малиновић (Фото: Време)

Генерал Малиновић за Време: Игре без границе кафанских патриота

Београд, 17. августа 2017.Интервју Срете Малиновића за Време Бригадни генерал Срето Малиновић рођен је у околини Травника, постао војни пилот...
Демократска странка

ДС: За слободно правосуђе, а не свађе у опозицији

Београд, 16. августа 2017.Демократска странка од свог настанка покреће иницијативе и нуди решења за проблеме у којима се грађани Србије налазе. Питање промена Устава је...
Драгољуб Мићуновић (Фото: www.dw.com)

Драгољуб Мићуновић: Земља контејнера и лептири око жишка власти

Београд, 14. августа 2017.Интервју Драгољуба Мићуновића за DW Опозиција мора да тражи шансу у подршци оних који су гурнути на дно друштва, каже...
Председник Демократске странке Драган Шутановац (Фото архива)

Шутановац: Вучић производи проблеме, па глуми миротворца

Београд, 11. августа 2017.Председник Демократске странке Драган Шутановац сматра да је председник Србије Александар Вучић "разапет између прошлости и...